Nyheter

 • Unikt forskningsprogram med och för gymnastiken

  Nu är det klart att Umeå Universitet i samarbete med Gymnastikförbundet kommer genomföra ett unikt forskningsprojekt inom den artistiska och rytmiska gymnastiken. Gymnaster i ungefär åtta föreningar kommer att följas under cirka två år i en skräddarsydd studie.
 • Gå kursen Idrottspedagog på Lillsved

  Lillsved Gymnastik- och idrottsfolkhögskola erbjuder kurser för dig som är intresserad av idrott, hälsa och rörelse samt coachande ledarskap. Som kursdeltagare har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. Vikten av fysisk aktivitet betonas på alla utbildningar.
 • Medaljregn över GCF Uppsala när grenfinalerna vid SM i rytmisk gymnastik avgjordes

  På söndagen stod grenfinaler på schemat under SM i rytmisk gymnastik. Det blev en spännande match om medaljerna, framför allt mellan gymnasterna i GCF Uppsala som lyckades ta hem samtliga medaljer i den individuella tävlingen.
 • Wilma Jönsson vinner sitt tredje SM-guld i aerobic gymnastics!

  Svenska mästerskapen i aerobic gymnastics gick av stapeln idag i Järfälla i Stockholm.
 • SM-guld till Alva Svennbeck för fjärde året i rad

  De svenska mästerskapen i rytmisk gymnastik avgörs i Uppsala den 3-4 juni. Tävlingens första dag bestod av mångkamp och Alva Svennbeck från hemmaföreningen GCF Uppsala säkrade sitt fjärde raka SM-guld.
 • Gymnastikförbundet fortsätter utveckla arbetet kring trygg idrott

  Helgen 26-29 maj genomfördes Riksidrottsmötet (RIM) i Uppsala. Under mötet valdes bland annat Karl-Erik Nilsson till ny ordförande och tre nya förbund valdes in i idrottsfamiljen.
 • RF:s förtjänsttecken går till

  Fyra fantastiska förebilder inom Svensk Gymnastik har fått RF:s förtjänsttecken; Per Sjöstrand, Pernilla Eriksson, Malin Eggertz Forsmark och Agneta Nyman. Stort grattis!
 • Riksidrottsmöte med trygghetsfrågor i fokus

  I Uppsala den 26-28 maj genomförs Riksidrottsmötet (RIM). RIM är idrottsrörelsens högsta beslutande organ och samlar 71 förbund samt RF och SISU Idrottsutbildarna.
 • Praktiknära forskning ska förebygga skador inom truppgymnastik

  Den 1 juni tillträder Stefan Höög som doktorand på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm med fokus på praktiknära forskning kring belastning och skadeförebyggande insatser inom truppgymnastik. Tjänsten är tillsatt genom ett samarbete mellan GIH, Naprapatförbundet och Gymnastikförbundet.
 • Har du haft en korsbandsskada?

  Känner du en gymnast som skadat sitt korsband? De kan nu bidra till forskning om rehabilitering och återgång till gymnastik efter en korsbandsskada genom att besvara en webenkät. Studien genomförs av Karolinska Institutet och har som syfte att kunna förbättra rehabiliteringsprocessen hos gymnaster.
 • Fyra nya teknikkurser inom gruppträning på gång

  På Lillsveds gymnastik- och idrottsfolkhögskola togs under en helg i maj nästa steg för att komma närmare en lansering av de fyra nya gruppträningskurserna.
 • Världscupsguld till Miranda Tibbling och Elis Torhall

  Miranda Tibbling och Elis Torhall visar varför de är högst rankade i världen i speed respektive freestyle inom parkouren. Idag blev det klart att de tog varsitt guld i Montpellier.
 • Strålande start på världscupen i parkour

  I franska Montpellier tog sig idag Miranda Tibbling och Elis Torhall vidare till semifinal och final på världscupen i parkour.
 • EM-kvalen i rytmisk gymnastik klara för de svenska gymnasterna

  Idag gick EM i rytmisk gymnastik in i den andra kvaldagen och från Sverige och Uppsala gjorde Alva Svennbeck och Emma Göransson bra prestationer i grenarna käglor och band.
 • Fin förstadag för de svenska gymnasterna

  EM i rytmisk gymnastik är i full gång och idag har de svenska gymnasterna inlett tävlingen i Baku.
 • 46 485 105 hopp på två veckor!

  Under en två veckors lång period har skolbarn i Sverige med hjälp av Gymnastikförbundets utmaning Hoppreppskoj hoppat över 46 000 000 hopp tillsammans.
 • Kämpinge GF är Årets Förening 2022

  Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Förening. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och för året 2022 är det Kämpinge GF som tilldelas den fina utmärkelsen.
 • Gösta Ahlin är Årets Ledare 2022

  Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Ledare. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och för året 2022 är det Gösta Ahlin från Arvika Gymnastikförening som tilldelas den fina utmärkelsen.
 • Säkra din biljett till SM-veckan!

  Mellan den 27 juni och 2 juli arrangeras sommarens SM-vecka i Umeå. Kommer du vara på plats och se gymnastikens tävlingar live? Då är det dags att köpa biljett.
 • Etiska frågor och utsatta områden

  Nu finns två nya spännande uppdrag inom Svensk Gymnastik att söka.
 • Resultat från SM i tävlingsdrill

  Årets Svenska Mästare i Drill 2023!
 • Tuva Stjärnborg historisk vid SM i trampolin och DMT

  Det blev en flygande helg i Lidköping när SM, JSM och USM i trampolin och DMT avgjordes. Aktiva från 12 olika föreningar gjorde upp om medaljerna och Tuva Stjärnborg från Klippans GK imponerade stort i damernas tävling.
 • Ledarstipendium till Tiina Kuhlström Nacka GF

  I samband med Städa Sveriges årsmöte tilldelades Tiina Kuhlström från Nacka GF ett ledarstipendium!
 • Emma Göransson inför EM: ”Vill visa Sverige från vår bästa sida”

  Emma Göransson från GCF Uppsala gjorde EM-debut förra året. Tillsammans med klubbkompisarna Alva Svennbeck och Elina Sheremey åker hon till Baku nästa vecka för att åter igen representera Sverige på EM i rytmisk gymnastik.
 • Gymnastikförbundet söker träningskoordinator för paragymnastik

  Brinner du för inkludering och vill vara med och säkerställa att personer med funktionsnedsättningar får en än mer självklar plats inom Svensk Gymnastik? Nu söker vi en träningskoordinator med ansvar för paragymnastik under cirka två år.
 • Rörlighetsträning i praktiken för tränare inom rytmisk gymnastik

  Den 17 juni bjuds alla ledare inom rytmisk gymnastik in till en fysisk träff i Stockholm. En dag där teori varvas med praktiska genomgångar av hur de nya riktlinjerna för stretch och rörlighetsträning appliceras i praktiken.
 • Jonna Adlerteg om succén i Mästarnas mästare

  Gymnastikens Jonna Adlerteg har gjort succé i årets säsong av SVT:s program Mästarnas mästare. När hon i söndagens avsnitt fick lämna programmet gjorde hon det som en av de mest framgångsrika i programmets historia.
 • Anmälan till utvecklingsprogrammet Eldsjäl 2.0

  Riksidrottsförbundet (RF) och Folkspel har tillsammans utvecklat ett program för framtidens ledare inom idrott, ett utbildnings - och utvecklingsprogram som kallas Eldsjäl 2.0. Nu har Gymnastikförbundet möjlighet att nominera två kandidater till programmet, som sträcker sig över åtta månader från höstterminen 2023.
 • Vi efterlyser förebilder utanför gymnastiknormen

  Sedan sommaren 2022 har vi presenterat förebilder på instagram och facebook under hashtagen #Jag är Svensk Gymnastik. Det har varit personer och föreningar som på något sätt förespråkar ett normbrytande perspektiv. Pia Eneström från Enebybergsgymnasterna, Luis Cures från Tullinge GF, Gisela Teltscher från Trelleborgs träningscenter och Vasso Norlund från Vendelsö GF har hittills medverkat. Vi har ytterligare ett antal på gång som kommer att presenteras under 2023 men vi behöver fler!
 • Porträtt: Tuva Dustler, landslaget i rytmisk gymnastik

  16-åriga Tuva Dustler från Skåne utstrålar både glädje och positivitet, men är ödmjuk inför uppdraget att vara en del av landslaget i rytmisk gymnastik. 2020 tog hon NM-brons i duo, men nu satsar hon fullt på sina individuella program, inspirerade av både filmer och artister.
 • Nytt material! NPF inom Svensk Gymnastik – en handledning i bemötande som fungerar för alla

  Äntligen kan vi berätta att vi nu kan erbjuda ett informationsmaterial till ledare inom Svensk Gymnastik som behöver kunskap och stöd i bemötande. Vi utgår från de utmaningar som barn och unga med NPF kan ha men vi vet att alla gynnas av tydlighet, struktur och framförhållning.
 • Svensk Gymnastik vill mer och vill nå fler

  Alla barn och unga ska ha goda förutsättningar till idrott och rörelse. Gymnastikförbundet är därför väldigt glada och stolta över att tillsammans med Riksidrottsförbundet och 14 andra idrotter bli en del av en omfattande satsning för att öka närvaron i utsatta områden.
 • Uppdatering av anvisningarna för barn- och ungdomsgymnastik

  Efter många möten och diskussioner har ett antal justeringar gjorts i anvisningarna. Uppdateringarna har gjorts för att möta behovet av tydlighet hur vi inom Svensk Gymnastik ska bedriva en utvecklande och trygg barn- och ungdomsgymnastik.
 • Snabba frågor med Catharina "Cattis" Espmark

  I måndags tillträdde Catharina ”Cattis” Espmark som generalsekreterare för Gymnastikförbundet. För att den som är nyfiken på vem Cattis är har hon svarat på några snabba frågor om sig själv och sin nya roll.  
 • Tonya Paulsson 14:e och Emelie Westlund 20:e i mångkampsfinalen på EM

  Under fredagen var det dags för damernas mångkampsfinal vid EM i artistisk gymnastik, dit inte bara en utan två svenskor hade tagit sig. Tonya Paulsson lyckades klättra ytterligare placeringar från kvalet och Emelie Westlund genomförde en fin första final.
 • Historisk lagtävling för damerna och TVÅ svenskor i EM-final

  Det svenska damlaget har genomfört en strålande tävling på EM i artistisk gymnastik. Dagens 10:e plats är det bästa svenska resultatet på ett EM i modern tid och dessutom tog sig både Tonya Paulsson och Emelie Westlund vidare till mångkampsfinal.
 • Toppar och dalar i herrarnas EM-kval

  EM i artistisk gymnastik är igång! Under den första tävlingsdagen stod herrarnas kval och lagtävling på schemat och för de svenska herrarna blev det en dag med både fina prestationer och missar.
 • Nathalie Westlund inför EM: ”Alla i laget är jättetaggade”

  För Nathalie Westlund inleddes säsongen på ett strålande sätt med världscupssilver i barr. Nästa vecka möter hon åter igen några av världens bästa gymnaster när EM i artistisk gymnastik ska avgöras, och känslan i laget är på topp.
 • Gymnastikförbundet
  söker tävlingskoordinator

  Låter det lockande att jobba med Svensk Gymnastiks stora tävlingsverksamhet under cirka ett år? Nu söker vi en tävlingskoordinator som tillsammans med kollegor ansvarar för detta område.
 • Marcus Stenberg är redo för sitt första EM

  Om en vecka är det dags för EM i artistisk gymnastik att avgöras i den turkiska kuststaden Antalya. För Marcus Stenberg innebär det EM-debut, och både han och laget är redo!
 • Fina prestationer av juniorkillarna vid JVM i artistisk gymnastik

  Under onsdagen drog JVM i artistisk gymnastik igång i den turkiska kuststaden Antalya. Tre unga killar representerade Sverige och lyckades genom sina prestationer kvalificera ett lag till nästa JVM som går 2025.
 • Porträtt: Alva Svennbeck, landslaget i rytmisk gymnastik

  Förra året lyckades Alva Svennbeck vinna fem individuella SM-guld av fem möjliga, en minst sagt imponerade prestation. Men att kombinera elitgymnastik med jobb och skola är inte alltid helt enkelt.
 • Kullerbyttans dag 31/3

  Gymnastikförbundet vill tillsammans med Bamse uppmärksamma vikten av att röra på sig och uppmuntra till ökad grundmotorisk träning. Att vara i rörelse är naturligt - snurra, klättra och slå kullerbyttor gör oss starka och pigga. Så samla kullerbyttor tillsammans med oss på den årliga Kullerbyttans dag!
 • Catharina Espmark välkomnas som generalsekreterare för Gymnastikförbundet

  Gymnastikförbundets styrelse har rekryterat Catharina Espmark till rollen som generalsekreterare för Svenska Gymnastikförbundet.
 • Gymnastikförbundet och Unisport lyfter samarbetet ytterligare

  Gymnastikförbundet och Unisport har samarbetat inom området för anläggningar och redskap under många år och partnerskapet fortsätter under 2023.
 • Dags för
  Hopprepsskoj 2023!

  Nu är förra årets succé tillbaka - Hopprepsskoj! Ett enkelt och roligt sätt att röra sig, både själv och tillsammans med andra. Du som vuxen kan anmäla din klass/skola/grupp till Hopprepsskojs utmaning som pågår 2-12 maj. Under hela perioden är utmaningen, precis som förra året - att tillsammans se hur många hopp ni kan komma upp i. Anmälan öppnar 14 mars kl 12:00 och de första 150 får ett startpaket med hopprep skickat till sin skola.
 • Dubbla SM-guld till Höganäs GF i hopprep

  Det rådde glad stämning i hallen på Lingvallen under den andra tävlingsdagen vid SM i hopprep. Individuella tävlingar stod på schemat och när alla grenar genomförts kunde Thea Weinitz och Svante Bengtsson från Höganäs GF koras till svenska mästare i hopprep 2023.
 • Kämpinge GF tar hem lagtävlingen vid SM i hopprep 2023

  Solen sken över ett snötäckt Ängelholm när lagtävlinarna i SM, JSM och Rikshoppet 8:an skulle avgöras under lördagen. Det blev en guldskimrande dag för Kämpinge GF som försvarade gulden från 2022 i både SM och JSM.
 • Nu samlar vi gymnastikens sändningar hos StayLive

  Gymnastikförbundet och StayLive har tecknat ett treårigt avtal för att synliggöra och samla streamat material från Svensk Gymnastik på ett ställe.
 • Nytt återstartsstöd för målgruppen Paragymnastik

  Nu finns möjlighet för er att söka stöd för att utveckla paragymnastiken inom er förening.
 • Nathalie Westlund tar SILVER på världscupen i barr

  Under fredagen tävlade Nathalie Westlund och Kim Wanström världscupsfinaler i artistisk gymnastik och Nathalie tog silver i barr och Kim slutade sjua i fristående. I lördagens final tog Elina Grawin en fin sjätte plats i fristående.
 • Elina Grawin till världscupsfinal i fristående

  Idag genomförde Elina Grawin en strålande kvaltävling på världscupen i kvinnlig artistisk gymnastik i Doha och är vidare till lördagens grenfinal i fristående.
 • Nathalie Westlund och Kim Wanström i världscupsfinaler

  Idag genomförde Nathalie Westlund en strålande barrserie på världscupen i kvinnlig artistisk gymnastik och är vidare till fredagens grenfinal. Även Kim Wanström stod för en fantastisk tävling och är i final i fristående.
 • Ett smörgåsbord av vuxengymnastik hos Järfällagymnasterna

  Järfällagymnasterna i Stockholm har erbjudit vuxenträning länge. Under 2022 utökades verksamheten med ytterligare grupper, bland annat med seniorgympa och en vuxengrupp i artistisk gymnastik.
 • Stockholmsregionens första läger i paragymnastik

  För drygt en vecka sedan anordnades Stockholmsregionens första läger i paragymnastik någonsin. Tillsammans med Vendelsö GF och Tumba Gymnastik bjöd Gymnastikförbundet Öst in till en heldag med rörelseglädje på Lillsveds gymnastik- och idrottsfolkhögskola.
 • Ni har påverkat!

  De senaste veckornas debatt i media och sociala medier har satt ljuset på idrottsrörelsens förmåga att hantera osunt ledarskap av barn- och ungdomar. Diskussionerna är viktiga och för att de ska leda till förändring behöver vi alla arbeta tillsammans.
 • Jobba tillsammans med PEAK i gymnastik

  I maj förra året lanserades PEAK i gymnastik, en kunskapsplattform för elitaktiva inom gymnastiken. Nu finns även ett stödmaterial på plattformen som riktar sig till dig som på olika sätt jobbar med elitaktiva och vill arbeta med materialet tillsammans med dem.
 • Hedersutmärkelsen för framstående gymnaster

  Utmärkelsen Stora Grabbars och Stora Tjejers märke har från 2023 fått ett nytt namn. För att bättre spegla vad utmärkelsen faktiskt innebär heter den numera Hedersutmärkelsen för framstående gymnaster.
 • JNM i truppgymnastik 2024 går i Lund

  De Nordiska Mästerskapen i truppgymnastik för juniorer arrangeras vartannat år. 2024 är det Sveriges tur att stå som arrangör och nu är det klart att tävlingen kommer att avgöras i Lund.
 • Pia Josephson tillförordnad generalsekreterare

  I dag, 20 februari, tillträder Pia Josephson rollen som tf generalsekreterare på Gymnastikförbundet.
 • Rytmisk gymnastik A - nästa lansering i nya utbildningssystemet

  I helgen hölls utbildarutbildningen för nya kursen Rytmisk gymnastik A . Fyra utbildare samlades på Idrottens hus i Stockholm för att gå igenom det nya innehållet och upplägget i kursen som lanseras senare i vår.
 • Gymnastikföreningar var med och städade Sverige 2022

  Ungdomar i gymnastikföreningar över hela Sverige var med och städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2022. Tillsammans med föreningar och lag från andra idrotter fick de dela på hela 8,2 miljoner kronor. Det är nytt rekord! Nu tas nya tag inför städsäsongen 2023. Vill ni vara med?
 • Granskande reportage om gymnastiken

  I morgon kommer SVT:s Uppdrag Granskning att sända ett program kring idrottens värdegrund där gymnastiken är med.
 • Uppdaterade riktlinjer för stretch och rörlighetsträning

  Gymnastikförbundet tog under hösten beslut om uppdaterade riktlinjer för stretch och rörlighet som alla verksamma inom Svensk Gymnastik ska följa.
 • Svensk Gymnastik Vill 2023–2024 klar!

  Nu är Svensk Gymnastik Vill 2023–2024 klar! Häftet samlar Svensk Gymnastiks vision och värdegrund, samt bygger vidare på det arbetet vi gör mot 2028.
 • Med siktet inställt på EM-guld i rörelsepauser!

  Nu kan du få hjälp att röra på dig under arbetsdagen genom flera olika rörelsepauser.
 • Forskningsstudie om idrottsmiljö och hälsa

  Sophiahemmets högskola, GIH och Umeå universitet genomför en studie där de vill undersöka idrottsmiljön och hälsan hos svenska idrottare.
 • En helg med elitutveckling i fokus

  Helgens elitutvecklingsträff samlade omkring 170 deltagare med olika roller inom svensk elitgymnastik. I centrum stod fördjupade diskussioner och utvecklingsarbete för gymnastikens tävlingsdiscipliner.
 • Aktuellt för januari 2023 ute nu

  Idag skickades Gymnastikförbundets nyhetsbrev, Aktuellt, ut för januari 2023. Prenumerera för att läsa om viktiga frågor inom Svensk Gymnastik.
 • Anna Iwarsson nomineras till ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna

  Gymnastikförbundets styrelse har nominerat ordförande Anna Iwarsson till posten som ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna inför valet som avgörs på Riksidrottsmötet i maj 2023.
 • Nu finns återstartsstöd att söka för motionsgymnastiken

  Riksidrottsförbundet har beslutat att tilldela Gymnastikförbundet återstartsstöd öronmärkt för motionsgymnastiken.
 • Landslagen i gymnastik inledde året på Bosön

  Under fyra dagar har landslagen i gymnastik haft ett gemensamt läger på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön på Lidingö.
 • PEAK live – digital föreläsning om hållbar träning och prestation

  PEAK i gymnastik bjuder på en digital föreläsning om vikten av individanpassad träning.
 • Här är landslaget i rytmisk gymnastik 2023

  Nu är det klart att tolv seniorer och en junior tagit en plats i landslaget i rytmisk gymnastik 2023. Stort grattis alla uttagna gymnaster!
 • Här är landslaget i rytmisk gymnastik 2023

  Nu är det klart att tolv seniorer och en junior tagit en plats i landslaget i rytmisk gymnastik 2023. Stort grattis alla uttagna gymnaster!
 • Landslaget i trampolin och DMT 2023 klart!

  Stort grattis till de gymnaster som kvalificerat sig till landslaget i trampolin och DMT 2023.
 • Landslaget i trampolin och DMT 2023 klart!

  Stort grattis till de gymnaster som kvalificerat sig till landslaget i trampolin och DMT 2023.
 • Gott Nytt År!

  GS Pelle Malmborg summerar 2022 och önskar er alla ett Gott Nytt År!
 • Aktuellt för december 2022 ute nu

  Idag skickades Gymnastikförbundets nyhetsbrev, Aktuellt, ut för december 2022. Prenumerera för att läsa om viktiga frågor inom Svensk Gymnastik.
 • Generalsekreterare till Gymnastikförbundet

  Är du en motiverande och målinriktad ledare med erfarenhet av idrottsrörelsen? Lockas du av att utveckla, driva och representera ett av Sveriges största förbund? Då kan du vara den vi söker i rollen som Generalsekreterare till Svenska Gymnastikförbundet.
 • Här är landslagen i artistisk gymnastik 2023

  Under 2023 väntar flera stora mästerskap för landslagen i kvinnlig och manlig artistisk gymnastik. Fokus ligger främst på EM som går i april och på höstens VM. 2023 är dessutom ett viktigt kvalår mot OS i Paris 2024.
 • Gymnastikförbundet söker en föreningskoordinator

  Gillar du att samordna frågor, ha kontakt med föreningar och verksamheten inom Svensk Gymnastik i stort? Nu söker vi en koordinator för föreningsstöd.
 • Fokus på den rytmiska gymnastiken - vad händer nu?

  Under året har Gymnastikförbundet genomfört flera planerade insatser gällande den rytmiska gymnastiken (RG).
 • Gymnastikförbundet söker en marknadskoordinator

  Vill du vara med och öka synligheten för Svensk Gymnastik? Under ett år kan du få den möjligheten då vi söker en vikarie till avdelningen Marknad & Kommunikation.
 • Gymmix-kort för vårterminen 2023 ute nu

  Nu kan din Gymmix-förening skaffa de nya korten för vårterminen 2023.
 • Per och Jenny invalda i European Gymnastics

  I helgen har Europeiska gymnastikförbundet, European Gymnastics, genomfört sin kongress där personval stod på agendan.
 • Elitutvecklingshelg 2023 – anmälan öppen

  Den 28-29 januari bjuds alla som vill vara med och utveckla svensk elitgymnastik in till en gemensam helg på Bosön.
 • Älvsjögympan – ett gott föreningsexempel

  Älvsjögympan är en förening med stor variation i både utbud och ålder. Varje vecka erbjuder man sina medlemmar allt från barngymnastik och hopprep till egenkomponerade gruppträningspass och seniorgympa.
 • Nu finns Gymnastikmärket med nya nivåer

  Kicka igång nästa termin med nya övningar från Gymnastikmärket, som är din guide och inspirationskälla för idrottslektionen eller föreningsträningen.
 • Kursen klar och de första utbildarna redo!

  I helgen hölls den första utbildarutbildningen för kursen Gymnastikens baskurs – gruppträning. Ett antal utbildare har fått sätta sig in i det nya upplägget och innehållet för att redan efter nyår dra i gång med de första utbildningarna.
 • Pelle Malmborg går vidare för nya utmaningar

  Vår generalsekreterare Pelle Malmborg har efter tre fantastiskt innehållsrika och stundtals utmanade år valt att avsluta sitt uppdrag hos Svenska Gymnastikförbundet.
 • Sjätteplats för Lina Sjöberg på VM

  Under fredagseftermiddagen tävlade Lina Sjöberg (Uppsala GF) sin sista VM-final i DMT. Den mycket framgångsrika karriären avslutas med en fin sjätteplats.
 • Fint VM-kval av Rydén/Redman i synkron trampolin

  Andra dagen på VM i trampolin bjöd på kval i synkron och Sverige hade två tävlande par på plats. Det rutinerade paret med Hanna Rydén och Sofia Redman genomförde en mycket fin kvaltävling.
 • Lina Sjöberg vidare till VM-final i DMT

  VM i trampolin och DMT drog igång under onsdagen. På schemat stod kval i individuell trampolin och DMT, och Lina Sjöberg tog sig vidare till fredagens final i DMT.
 • Golden Ladies redo för Blume Festival 2022

  I en liten sällskapslokal i Göteborg samlades delar av uppvisningsgruppen Golden Ladies i början av november för att öva in steg och koreografi. Nu är det inte långt kvar till avfärd mot Kanarieöarna och Blume Festival 2022.
 • Lina Sjöberg gör sitt sista VM i DMT

  Den 16-19 november är det dags för VM i trampolin och DMT i Bulgarien, och sju svenska gymnaster är uttagna till att delta. För den trefaldiga världsmästarinnan Lina Sjöberg blir världsmästerskapet det sista i DMT.
 • 5 fakta om drill

  Under hösten 2022 växte Svensk Gymnastik med ytterligare en verksamhet – drill. Men hur många tränar drill i Sverige? och hur går en drilltävling till? Vi har sammanställt 5 fakta till dig som vill lära dig mer om drill.
 • Tyck till om Aktuellt - vinn Scandic-check!

  * Enkäten är nu stängd och vinnaren har kontaktats via mail *
 • Tips för rörelseglädje under höstlovet

  Höstlovet pågår för barn och unga i hela Sverige, och vad passar bättre än att fylla ledigheten med rörelseglädje? Spana in tipsen för ett roligt och aktivt höstlov.
 • Fint VM-kval av Sverige i manlig artistisk gymnastik

  Under måndagen var det herrarnas tur att inta tävlingsgolvet på VM i artistisk gymnastik i Liverpool. Sveriges två gymnaster, David Rumbutis och Joakim Lenberg, genomförde båda en fin tävling!

Sortera nyheter

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer