Dubbla SM-guld till Höganäs GF i hopprep

En bild

Det rådde glad stämning i hallen på Lingvallen under den andra tävlingsdagen vid SM i hopprep. Individuella tävlingar stod på schemat och när alla grenar genomförts kunde Thea Weinitz och Svante Bengtsson från Höganäs GF koras till svenska mästare i hopprep 2023.

Nio hoppare deltog i damernas totala tävling, och precis som vid SM 2022 skulle det bli en jämn tävling mellan dagens etta och tvåa. Avgörandet skulle komma i den sista grenen freestyle där Thea Weinitz från Höganäs GF visade upp ett fint program med få missar och därmed tog hem sitt andra raka SM-guld individuellt. Två blev Ina Murmark från Kämpinge GF och trea kom Pauline Lager Brink från Borås GS.

- Jag slog mitt personliga rekord i snabbhet 3 minuter idag, så det är jag extra nöjd med, säger en glad Thea Weinitz efter att ha fått ta emot vandringspokalen.

I herrklassen stod det mellan Svante Bengtsson från Höganäs GF och Gabriel Nordin från Kämpinge GF. Båda presterade bra i samtliga grenar och det blev därför spännande när resultatet skulle meddelas. Till slut var det Svante Bengtsson som fick kliva högst upp på pallen som svensk mästare i hopprep 2023. Detta blir Svantes första SM-guld.

- Jag har kämpat i många år, så det var roligt att äntligen vinna. Men det är också roligt att tävla mot Gabbe som jag följt sedan han var jätteliten. Det var väldigt jämt mellan oss idag, säger Svante.

Gulden i grentävlingarna delades ut till:
30 sek damer: Ina Murmark, Kämpinge GF
3 min damer: Thea Weinitz, Höganäs GF
Freestyle damer: Thea Weinitz, Höganäs GF

Herrarna var för få i sin tävling för att grenmedaljer skulle delas ut.

I den spektakulära grenen tripplar, som är en gren utanför totalen, gäller det för hopparna att veva repet tre varv mellan varje hopp. Även här var det dagens svenska mästare som presterade allra bäst och fick ta emot guldmedaljerna. Thea Weinitz vann damklassen med 115 tripplar och Svante Bengtsson vann herrklassen med 43 tripplar.

Resultaten i JSM och Rikshoppet 8:an

Även de individuella tävlingarna i JSM avgjordes under dagen. Vinnare i totalen blev Frida Murmark från Kämpinge GF och Tor Genberg från Korpen Lycksele. I Rikshoppet 8:ans individuella tävling deltog hoppare från både Kämpinge GF och Borås GS. Den unga hopparen Ted Blomberg från Kämpinge GF vann den klassen.

JSM i hopprep 2023

Medaljörerna i JSM flickor och guldmedaljören i JSM pojkar

Kajsa Murmark från hopprepskommittén är mycket nöjd med helgens arrangemang. Hon lyfter särskilt juniortävlingen där många hoppare deltog och där nivån var mycket hög.

- Framtiden ser ljus ut! Men vi hoppas såklart att ännu fler ska hitta till sporten så vi kan växa. Det är roligast när det blir en match om medaljerna.

Dagens resultat hittar du i sin helhet här.

Publicerad: 2023-03-12