Borås GS utmanar i hoppreps-SM

En bild

Emelie Bäckman, Pauline Lager Brink, Julia Bjärehed och Matilda Brinck från Borås GS tävlar i hopprep under SM-veckan! Pauline tog brons individuellt i overall förra året och har sedan dess gått över till att vara 100% tränare. Men till SM-veckan i Västerås blir den en liten comeback, och både hon och resten av tjejerna är laddade!

Hur många är ni från föreningen som åker till Västerås?

– Vi har totalt 4st som kommer att delta, 2 tjejer på JSM och 2 tjejer på SM. Eftersom vi inte har ett helt lag i år så deltar tjejerna på JSM i 2x30 dubbelsnurrar och Par Freestyle. Sen deltar de även individuellt. På SM är vi två hoppare (båda gör en liten comeback), och vi kör Par Freestyle. Vi är totalt 6st aktiva/ledare från föreningen som åker upp och en förälder.

Vad ser ni mest fram emot med att tävla under SM-veckan?

–Vi ser fram emot att bli inspirerade av alla andra hoppare och umgås tillsammans.

Vad är det bästa med hopprep?

– Jag (Pauline) tycker det bästa med hopprep är att se tjejernas framgång och utveckling. Kreativiteten och samarbetet i dubbelrep och wheel kommer alltid vara min personliga favorit!

Vilken är den svåraste och vilken är den roligaste hopprepsgrenen enligt er?

– Det roligaste och mest utmanande med hopprep tycker vi alla är Freestyles, dubbelrep och singelrep. Kreativiteten utmanas och att sätta alla sina trix till musiken samt bli utmanad att synka och få ihop allt till ett snyggt flow.

Hopprep brukar locka stor publik på SM-veckan, varför tror ni det är så?

– Varför publik lockas till hopprep tror vi är på grund av att det är en så annorlunda sport och SM-veckan är en bra chans att gå och kolla vad det innebär.

Läs mer om gymnastikens tävlingar under SM-veckan 2024 här.

Publicerad: 2024-06-20

UPPTÄCK MER