Resultat: Riksserien 3 i Jönköping

Riksserien - Jönköping

Månadsskiftet september-oktober åkte svensk RG till Jönköping för finalen i 2023 års RG-serie. Efter flera års frånvaro på arrangörslistan var det spännande att återigen samlas tillsammans med Jönköpings Gymnastikförening i det fina Idrottshuset. De här dagarna fick vi se käglor och band i Bas-klasserna och i FIG-klasserna visades även tunnband.

I den yngsta klassen Bas 2010 är det oerhört glädjande att se 21 gymnaster från nio olika föreningar. För tredje serietävlingen i rad vann Alua Aimakova från Nevis RG med Södertäljes Lamulie Drexel och Alicja Pochec, på silver respektive bronsplats.

I Bas 2009 delade tre föreningar på de tre medaljerna. Michele Sienkiewicz från Stockholms RG, Alice Löfqvist från hemmaföreningen Jönköpings GF och Adrija Buivyde från Halmstad RG fick i slutet av dagen stå på pallen.
Vi fortsatte friskt in i Bas 2008 där Halmstad RG tog hem guldet och bronset genom Linn Anderud och Ella von Hartmann. Däremellan hittade vi Aleksandra Pochec från Södertälje på en silverplats.

Sista individuella klassen för dagen var FIG-klassen där vi åter igenom fick se Daria Rezova från Nevis RG stå högst upp på pallen med Sofia Constantinidou från Stockholm RG och Lowa Andersson därefter.
Juniorernas DuoTrio-klass dominerades den här dagen av Örnsköldsviks Thilde Rolén och Alma Horkamo som just den här dagen var starkast. Silver vanns av Södertäljes Lamulie Drexel och Natalie Dawood och hemmaföreningen fick åter igen en medalj, den här gången ett brons till Ellie Osbäck och Alexandra Eisfeldt.

Sedan var det dags för seniorerna Bas 2007 där det blev en spännande tävling och kamp in i det sista om medaljerna mellan Stråssas Thanaelle Nziza, GCF Uppsalas Viktoria Pelikhataya och Nevis Leonora Olsson. Thanaelle var starkas och jämnast den här dagen och vann guldet före Viktora och därefter Leonora.

I Junior Bas var det roligt att se Örnsköldsviks Cassandra Pettersson tillbaka på mattan. Hon vann klassen strax före Uppsalas Alice Rannström och Stråssas Tiara Nziza. Junior BAS är en rolig klass med stor bredd, många gymnaster och rolig gymnastik på mattan.

I Senior FIG dominerade Uppsala dagens prispall med Elina Sheremey, Josefine Engstrand och Anastasia Nechitaylo på guld, silver respektive bronsplats.

I DuoTrio-klassen för seniorerna vann åter igen Nevis duo Ida von Knorring och Kazandra Nordberg Wallenberg före systrarna Nziza från Stråssa, Thanaelle och Tiara. Bronset gick idag till Uppsala och Alice Rannström och Hanna Stenhammar.

I trupp tävlingarna har vi två fina trupper med satsning mot NM i Finland. På juniorsidan har vi GF Nikegymnasterna från Linköping som med en bred och fartfull trupp förgyller tävlingarna. På seniorsidan har vi C4-gymnasterna Kristianstad som med två nykomponerade program får publiken att stå upp. Det är oerhört glädjande och inspirerande att se båda trupperna och i hoppas att det håller hela vägen till NM.