Tävlingsåret 2023 inlett

En bild

Under helgen 18-19 mars avgjordes årets första Svenska Cupen deltävling i trampolin och DMT i Vilundahallen, Upplands Väsby. Alltid extra kul med årets första tävling, nya och rutinerade gymnaster samlas och internationellt deltagande gjorde det hela ännu mer spännande.

Ett stort antal gymnaster samlades under helgen för att visa upp sina kunskaper och sin utveckling på årets första tävling. I klass tre var antalet deltagande störst och flertalet gymnaster genomförde sina allra första Svenska Cupen tävlingar. Låt oss säga att alla genomförde en tävling med bravur! Flickor klass tre var en mycket jämn final men vann gjorde Alicia Henning, Sjövalla Frisksportklubb (40,775) tätt följt av Västra Frölundas Emmy Kaplar på en andra plats och på tredje plats Vanessa Lundvall, Klippans GK. Pojkarna i klass tre visade upp en 100% final, det vill säga en final där alla gymnasterna gick igenom serier med 10 godkända övningar, alla bäst lyckades TK Levos Vilgot Åhlin (43,100) som tog guldet före Klippans Isak Sköld och en stark bronspeng togs av Uppsalas Wilmer Nordesjö.

Klass två flickor och pojkar visade även de upp god kvalitet efter vinterns uppehåll. Vann klass två flickor gjorde Västra Frölundas Matilda Andersson (45,325) följt av Sally Johansson, Klippans GK och Maja Nilsson FK Tor. I pojkar klass två stod Noel Sjöström, Upplands Väsby gymnastikklubb, för en fantastisk comeback efter månader av skada och visade stabilt upp fina serier som ledde till årets första vinst med en poäng på 44,845 silvret gick till Hammarbygymnasternas Noa Selander och bronset till TK Levos Isak Oldin.

Under kvalet för seniorerna (Klass 1) visade gymnasterna var skåpet ska stå, de visade högklassig hoppning och fina poäng delades ut, inte bara en utan fler av gymnasterna visade upp serier med poäng på VM-kvalnivå. I denna klass deltog även två gymnaster från Schweiz, inspiration för alla deltagare och kul med internationellt utbyte. Bäst presterade under denna final Hanna Rydén och Måns Åberg, vilka bägge två representerar UVGK. Silver för damerna tog Alva Lemoine, Uppsala GF, och bronset gick till Klippans Tuva Stjärnborg. TK Levo knep på herrsidan både silvret genom Oscar Smith och bronset Vilhelm Billvén Edhammer.

DMT tävlingarna visade hoppning av hög kvalitet och det är tydligt att det är ett VM år som väntar där flertalet gymnasterna visade upp nya svåra kombinationer med god vilja och tydlig motivation. En inspirerande tävling, ska bli kul att se vad detta leder till under årets gång.

Vid varje deltävling i Svenska Cupen delas det ut ett lagpris till bästa förening i trampolin/synkron respektive DMT. Vid denna tävling var den en spridd utdelning av priser i respektive klass och lagtävlingen blev så sätt väldigt jämn men Uppsala GF lyckades knipa vinsten i både trampolin/synkron samt DMT vid denna tävling. Grattis till er och slutligen bra jobbat alla gymnaster, ledare och domare samt tack till arrangörsföreningen Upplands Väsby GK för en väl genomförd tävling i Vilundahallen i helgen.