Resultat: Tävlingsåret 2024 inlett, årets första Svenska Cupen tävling avgjordes förra helgen

Under helgen 9-10/3 avgjordes i Vilundahallen, Upplands Väsby, årets första svenska cupen deltävling i trampolin och DMT. Alltid extra kul med årets första tävling, nya och rutinerade gymnaster samlas för att visa upp vad de lärt sig under vinterns tävlingsuppehåll.

Ett stort antal gymnaster samlades under helgen för att visa upp sina kunskaper och sin utveckling på årets första tävling. I klass tre var antalet deltagande störts och flertalet gymnaster genomförde sina allra första svenska cupen tävlingar och låt oss säga att alla genomförde en tävling med bravur. Flickor klass tre var en mycket jämn final men vann gjorde Maureen Fredriks, Hammarbygymnasterna (40,885) tätt följt av Sjövalla FK Sacros Alicia Henning på en andra plats och tredje platsen kneps av Lucia Nordström, även hon från Sacro. Pojkarna i klass tre visade även de upp en stabil finaldag, alla bäst lyckades TK Levos Vilgot Åhlin (43,740) som knep guldet före hemmahopparen Emil Bengtsson och en stark bronspeng togs av Uppsalas Wilmer Nordesjö.

Klass två flickor och pojkar visade även de upp god kvalitet efter vinterns uppehåll. Vann klass två flickor gjorde Västra Frölundas Matilda Andersson (45,235) följt av Kajsa Nordesjö, Uppsala GF och Moa Torstensson FK Tor. I pojkar klass två stod Sjövalla FK Sacros Hugo Fjelkner som segrare efter en fin serie som resulterade i poängen 47,910, silvret gick till FK Tors Pontus Heden och bronset knep hemmahopparen Ville Hedberg.

Klass 1 damer och herrar visade upp många fina serier och visst syns det att det snart väntas ett EM i Portugal för flertalet av gymnasterna som deltog i denna klass. Bäst av damerna lyckades Klippans Tuva Stjärnborg som i finalen körde en serie som resulterade i poängen 49,070, silvret gick till hemma hopparen Linn Bohlinder och bronset knep TK Levos Sofia Redman. Herrarna visade även de upp fina serier under finalen och vann den klassen gjorde TK Levos Vilhelm Billvén Edhammer (53,485) silvret gick till hemmahopparen Jonas Nordfors och bronset kneps av TK Levos Oliver Arthursson TK Levo, som förövrigt gjorde sin sista tävling på ett tag då han strax efter tävlingen skulle rycka in i lumpen, vilket uppmärksammades av både gymnaster och tränare under finaldagen! Vi önskar honom lycka till!

I DMT klass 1 kneps gulden av EM aktuella Tuva Stjärnborg, Klippans GK samt Adrian Lind, Uppsala GF, Adrian hade sällskap av klubbkamraterna Liam Hoppstadius (silver) och Gustav Tingelöf (brons) på pallen och Tuva fick sällskap av Maja Nilsson(FK Tor) och Matilda Andersson (Västra Frölunda TK). I klass 2 flickor kammades guldet hem av Emma Steffensen (VFTK) följt av Klippans Alva Wattman och Hannah Elvin, i klass 2 pojkar stod hemmahopparen Emil Bengtsson högst upp på pallen och med sig där hade han TK Levos Isak Oldin (silver) och Klippans Isak Sköld (brons).

Synkron tävlingarna hade även de fler startande gymnaster än på länge och vi fick se många fina serier där!

Vid varje deltävling i Svenska cupen delas det ut ett lagpris till bästa förening i trampolin/synkron respektive DMT. Vid denna tävling var det väldigt jämt i DMT klasserna men slutligen stod Klippans GK som vinnare i lagtävlingen där och i trampolin/synkron fick gymnasterna från Lidköping (TK Levo) ta med sig vandringspokalen hem, Grattis till er och slutligen bra jobbat alla gymnaster, ledare och domare samt tack till arrangörsföreningen Upplands Väsby GK för en väl genomförd tävling i Vilundahallen i helgen.